منصور شاه ولی؛ سمیرا بهروزه
چکیده
خوردن، امری اخلاقی است و آنچه برای خوردن انتخاب میشود بازتابی از اعتقادات و ارزشهای افراد است، ولی تاکنون چگونگی بهبود امنیّت غذایی با نگاه بومی، در داخل کشور انجام نگرفته است؛ لذا تحقیق حاضر با هدف تعیین الگوی اسلامی-ایرانی امنیت غذایی مناطق روستاهایی کشور بامطالعه در جنوب استان کرمان انجام گرفت. این تحقیق از نوع بنیادی-کاربردی ...
بیشتر
خوردن، امری اخلاقی است و آنچه برای خوردن انتخاب میشود بازتابی از اعتقادات و ارزشهای افراد است، ولی تاکنون چگونگی بهبود امنیّت غذایی با نگاه بومی، در داخل کشور انجام نگرفته است؛ لذا تحقیق حاضر با هدف تعیین الگوی اسلامی-ایرانی امنیت غذایی مناطق روستاهایی کشور بامطالعه در جنوب استان کرمان انجام گرفت. این تحقیق از نوع بنیادی-کاربردی است که با روش اسنادی بهمنظور تبیین مفاهیم کلیدی امنیت غذایی، بهویژه از منظر فرهنگ ایرانی و دین اسلام و همچنین با یک مطالعه میدانی با روش پیمایش انجام گرفت. از جامعه آماری خانوارهای روستایی جنوب استان کرمان؛ 390 خانوار با نمونهگیری تصادفی طبقهای با انتساب متناسب انتخاب شدند. نتایج تحقیق نشان داد، امنیّت غذایی افراد موردمطالعه در وضعیت «ضعیفی» قرار دارد که بیانگر توجه کم آنها به "الگوی اسلامی- ایرانی امنیّت غذایی روستایی" است، که امنیت غذائی آنان با شناسایی راهبردهای تحقق آن میسر میگردد. راهبردهای مبتنی بر نتایج این تحقیق نشان داد که راهبردهای دوازدهگانه مشخصشده در این تحقیق، در سه دسته "فرهنگ تغذیه"، "نگرش شناختی" و "تمایل به مصرف مواد غذایی" برای تأمین امنیّت غذایی خانوارهای روستایی قابلشناسایی است. اجرای این راهبردها، مستلزم تعریف مأموریتهای متناسب با آنها است که برای تغییر وضعیت موجود امنیت غذایی خانوارهای روستایی به مطلوب ضروری است که در این مقاله مشخصشده است.